Allmän info om evenemanget

LKI Halvmaraton och Lövö Run arrangeras följande gång den 10 augusti 2018 klockan 19:00.

En tabell över tidigare segrare i loppen kan du ladda ner här. Resultat från tidigare lopp finns på friidrottens resultatsidan.

LKI Halvmaraton

LKI halvmaraton är en löptävling för både elit och motionärer. Start och målgång sker vid Pedersöre Idrottscentrum, Bennäs. Loppet löps från Bennäs till Sandsund, vidare längs omfartsvägen till Kållbyvägen, därifrån längs Kållbyvägen till Spituholmen och genom Östensö tillbaka till idrottscentret. Rutten ser ut så här.

Loppets sträckning är uppmätt så sträckningen officiellt utgör ett halvmaraton. Start och mål är inne på idrottsplanen. Starten sker 22 meter för målsträcket och sedan löper man första kurvan och ut genom maratonporten. Vid målgången kommer man in genom maratonporten och löper 300 meter inne på löparbanorna.

Det finns 5 saftstationer med vatten eller sportdryck.

Klasser         

Damer halvmaraton
Herrar halvmaraton
Tidlös halvmaraton

LKI halvmaraton löps i samband med Lövö Run.

Lövö Run

Lövö Run är en löptävling för både elit och motionärer. Den längre sträckan 10 km och är officiellt mätt. Den kortare rutten är 5,5 kilometer.

Start och mål är inne på idrottsplanen vid Pedersöre Idrottscentrum, Bennäs. Lövo Run-starten sker 63 meter före målsträcket och sedan löper man första kurvan och ut genom maratonporten. Vid målgången kommer man in genom maratonporten och löper 300 meter inne på löparbanorna. Bansträckningen för 10 km ser ut så här och för 5,5 km så här.

Samtidigt går också startskottet för LKI halvmaraton.

Det finns en saftstation (Bennäs skola) för de som löper 5 km och tre saftstationer för de som löper 10 km.

Klasser         

Damer 5,5 km
Damer 10 km
Herrar 5,5 km
Herrar 10 km
Tidlös motionsklass 5,5 km och 10 km

Alla som deltar i loppet får Lövö Run medalj och kaffe/saft och bulle!

Varupriser till de tre bästa i varje klass.

Share

 <<  < Februari 2018 >   >>
MTOTFLS
20
I dag är det 20.2.2018
 • Mer fysisk aktivitet under skoldagen ger resultat
  Skolidrottens ombudsman och projektledaren för "Skolan i rörelse"-projektet tar upp de resultat som redan nu nåtts på nationellt plan. Arbetet går vidare. Under hela 2018...
 • Arto Sirviö vald till ny Idrottschef
  Finlands Svenska Idrott har anställt Arto Sirviö till ny idrottschef. Sirviö, som nu är verksamhetsledare på JYP Juniorit ry, har en gedigen arbetserfarenhet samt ett...
 • Ansök om föreningsstöd 5.2-5.3.2018
  Det har igen blivit dags att ansöka om föreningsstöd för 2018. Föreningsstödet kan beviljas för svenskspråkig idrottsverksamhet och projekt som främjar idrottsverksamhet på svenska.
 • De mottar årets ungdomspris
  På den finlandssvenska Idrottsgalan som arrangeras lördag 3.2.2018 på Hotel Clarion Helsinki delas ut bl.a. Ungdomspriset. Priset tilldelas tre stycken ungdomar i åldern 15-20 år...
 • Finlandssvensk idrott har medvind
  Idrotten i Finland är i ständig förändring. Finlands Svenska Idrott jobbar för att också utveckla sig själv hela tiden, skriver styrelseordförande Håkan Nystrand.