Utterleden är en över 50 kilometer lång vandringsled som går genom de ödsligaste trakterna i de östra delen av Pedersöre. Leden upprättshålls av Pedersöre kommun. På kommunens hemsida beskrivs leden så här "Den drygt 50 km långa vandringsleden binder samman flera av Pedersöres vackraste och mest natursköna områden. Utterleden går genom den mest glesbefolkade delen av kommunen. Vandraren får njuta av orörd natur, rekreationsskogar och ren vildmark. Vandringsledens sträckning går också flera kilometer längs med Esse å och Purmo norra å."

kommunens hemsida finns också kartlänkar och en broschyr. Deltagarna i UTTERtrail får en egen karta över leden när de hämtar ut sin nummer.

UTTERtrail följer Utterleden men löps eller vandras i motsatt riktning - från Vilobacka i Purmo till Pedersöre skidcentrum i Lappfors. Adressen till skidcentrum är Terjärvvägen 110.

Klicka på Läs mer så för att för närmare information om kontrollerna och servicen på rutten. Uppgifterna om vad som erbjuds på de olika kontrollpunkterna kommer att uppdateras under våren.

Share