20.8.2017

Bilderna som våra fotografer Stig Cederberg och Mirja Harald tog under FSOM finns på IK Falkens Flickr-konto. Det är helt okej att ladda ner de lågupplösta bilderna (men uppge gärna ursprunget om bilderna delas i sociala medier). 

Nu finns det även möjlighet att köpa bilderna i högupplöst format, ifall man vill ha papperskopior av bilderna. Bilderna kostar då 2 euro/styck. 

bildkollage W

Du gör så här: 
1) Välj vilka bilder du vill ha på IK Falkens Flickr-konto, här.  Klicka på Album för att välja rätt tävlingsdag. Skriv ner bildens filnamn. Om du tittar på bilderna som ett bildspel syns filnamnet under bilden. (Filnamnen är av modellen IMG_7429 eller DSC05001)

2) Gå in i IK Falkens webbutik, som du hittar här. Följ anvisningarna i butiken. Kom ihåg att uppge en epostadress eftersom bilderna skickas per epost. Betala. Bilderna skickas i omgångar så leveranstiden kan variera. 

3) Har du frågor, ta kontakt via kontaktformuläret på sajten. 

17.8.2017

Det har glömts kvar klädesplagg på TC och vid Sursik skola efter FSOM. Saknar du något? Kolla in bilderna här och känner du igen något så mejla Emma.Harald@gmail.com

17.8.2017

Nu har filmer från sprinten och långdistansen publicerats på IK Falkens Flickr-konto. 

Sprint

Filmen från fredagens sprint finns här.

långdistans

Filmen från lördagens långdistans finns här. 

Foto och klipp står Christoffer Melin för. 

14.8.2917 23:20

En slutrapport från FSOM:s resultatservice;

Resultaten på långdistansen korrigerats för några deltagare i motionsklasserna.

Resultaten i stafetten korrigerades igår eftermiddag för deltagarna i samstarten.

En ny version av Rutthärvelin för lördagen har lagts upp. Där finns nu mellantider i rätt format så att SplitsBrowsern fungerar. Kartbilden är också av bättre kvalité (uppdaterat 15.8 kl. 12:30).

Länkarna till härvelin och resultatfilerna finns på resultatsidan.

Slutresultaten i de individuella tävlingarna har sänts in till SSL via Irma.

Resultatteamet tackar för sig!

DSC04955

Bilderna från stafetten är publicerade på vårt Flickr-konto. Du hittar dem här. 

Resultaten publiceras i dag på eftermiddagen, efter klockan 16. 

IMG 6362 låg

Nu finns alla resultat från lördagens långdistans, du hittar dem här. Mellantiderna hittar du också, klicka här.

Bilderna från lördagen finns också uppladdade på IK Falkens Flickr-konto, här.

Fotocredd till Mirja Harald och Stig Cederberg.

Ett resultat i fredagens sprint i H21-klassen har även uppdaterats angående placering 15. 

DSC04357

Nu finns ett bildspel från sprinten med hela 1014 bilder. Bilderna hittar du på IK Falkens Flickr-konto här.

9.8.2017

Resultatsidan har öppnats. Där finns en del nyheter både från vår sida och när det gäller tulospalvelus onlineresultat så ta en titt.

Notera att det mobila datanätet är väldigt svagt kring tävlingscentralen i Purmo. Där finns dock ett öppet wlan till tävlande och publik. Detta har förverkligats med hjälp av vår samarbetspartner JNT som bidragit med fiberförbindelse fram till TC.

Så stäng gärna av den mobila dataförbindelsen i era telefoner och tabletter och använd wlan i stället så fungerar mellantiderna bättre.

7.8.2017

Nu är alla starttider publicerade. Ni hittar dem här!

Motionsorienterarna får välja starttid mellan 12.30 och 13.30, se särskilda direktiv för motionsorienteringen här.

Tävlingsdirektiv för alla tre dagar finns här.

6.8.2017

Göran Skogvik är bankontrollant för fredagens sprint. Han anser att banläggaren lagt utslagsgivande banor som kräver orientering redan från start och att både banor och karta håller en hög mästerskapsklass. Läs hela utlåtandet här. 

5.8.2017

Det blir kontrollplock, sprintträning, lek, disco och besök av bland annat elitorienterare Yvonne Gunell på årets FSO storläger. Och förstås mycket mer! Här hittar du hela dagsprogrammet och deltagarlistan. 

Utlåtande av bankontrollant och komplettering av banlängder

31.7.2017

Bankontrollanten för långdistans och stafett Voitto Erkinheimo har avgett sitt utlåtande.

Banlängderna i stafetten har kompletterats.

Även motionsbanornas längder har publicerats.

 29.7.

Banläggare lång sajten ny

Terrängen för långdistansen och stafetten är varierande, ställvis lättlöpt och ställvis mer krävande, vilket gör att vägvalen blir viktiga. Ett par bergsområden är detaljrika och ställvis finns det många kontroller, så det gäller att kolla koderna!

Banläggarna Håkan Björklund och Sebastian Björklunds tankar om långdistans och stafettbanorna hittar ni här.

27.7.2017

Nu finns (preliminära) banlängder publicerade. Fredagens sprintbanor är mellan 1,6 och 3,4 kilometer. På lördagen springer herrarna 12,7 kilometer och damerna 7,6 kilometer. Läs mer här.

25.7.2017

Fredric till sajten

Landslagsorienteraren, och vikarierande FSO-tränare, Fredric Portin provsprang herrarnas långdistansbana tidigare i somras. Här är hans tankar om banan.

 

"Skogen öppnar sig, vitmossan lyser på hällarna. Terrängen på FSOM är definitivt det bästa regionen har att erbjuda, även om det mjuka underlaget utmanar löparna. Banläggaren har gjort sitt bästa för att använda de bästa områdena och jag tror att många kommer att bli positivt överraskade. På många ställen är det mycket detaljrikt. Klarar du av att skapa en helhetsuppfattning om var du rör dig? Och orkar du tugga getpors från start till mål? Anmäl dig till FSOM 2017, så får du veta!"

 

Anmälningstiden går ut den 1 augusti. Här på sajten uppdateras informationen om tävlingarna allt eftersom!

Den 23.7.2017

Banläggare Sven-Olof Backman berättar om sina tankar inför fredagens sprint i Bennäs. Det blir löpbetonade banor, men det är inte avgörande - man måste även orientera! Läs mer här.

Den 20 juli 2017

lostenenWebb

I våras filmade Pedersöre kommuns mätningstekniker Tage Back tävlingsterrängen kring Lostenen med drönare. Nu kan du se filmen här på vår sajt, kolla här! 

(Filmen kan inte ses i mobilversionen av IK Falkens sajt.)

Preliminärt program för storlägret

16.6.2017 21:22

Ett preliminärt dagsprogram för storlägret har publicerats. Anmälan skall ske senast 26.6 men vill du ha en t-skjorta så anmäl dig senast 23.6

17.5.2017 12.20

Nu är anmälningen till FSOM 2017 öppnad i Irma! Anmälningstiden går ut den 1 augusti. 

Vid FSOM 2017 finns fler tävlingsklasser än tidigare, både under fredagens sprint och lördagens långdistans. Under sprinten finns klasser för alla upp till 75 år, för både damer och herrar. På lördagens långdistans finns klasser upp till 85 år för både damer och herrar.

För motionärer finns fyra banor i olika längd och svårighetsgrad. De motionsorienterare som vill hjälpa sin förening i IK Falkens och FSO:s utmaning om att öka deltagarantalet bör komma ihåg att förhandsanmäla sig, i utmaningen räknas endast förhandsanmälda motionsorienterare med.

Här kan du anmäla dig till fredagens sprint.

Här kan du anmäla dig till lördagens långdistans.

Här kan du anmäla dig till söndagens stafett.

15.5.2017 06.00

Glada nyheter! Vi har förlängt anmälningstiden till FSO:s storläger, inkvarteringen samt mat (middag och frukost) under FSOM 2017! Anmäl er senast den 26 juni (måndagen efter midsommar).

Observera att lägerdeltagare som vill ha en läger-t-skjorta bör anmäla sig senast den 23 juni

Anmälan görs i IK Falkens webbutik. 

IK Falken återbetalar halva priset på inkvartering, mat och lägeravgifter som inte används. 

Share